Cuendet

Retur til forsiden
Kontakt
+45 3914 3111

Lej feriebolig i Istrien

 

Kysten i Istrien

Sydkysten

Østkysten

Indlandet

Vi anbefaler

 

Kysten i Istrien

Kysten, der strækker sig fra Umag i nord til Rovinj i syd, har en lang og succesfuld historie som ferieområde. I de små hyggelige byer kan du spadsere gennem de gamle gader, møde vidnesbyrd på den venezianske fortid og runde feriedagen af på en af små taverner, hvor de lokale egnsretter skræller smagsløgene i små frydefulde portioner.

 

Umag er særligt populær blandt gæster med aktiv ferie for øjet. Vandsportsmulighederne har mange varianter og desuden kan du komme på rundflyvninger, udflugter til hest eller svinge ketsjeren på de gode tennisbaner, hvor også den årlige tennisturnering "ATP Croatian Open" afvikles.

 

Novigrad er derimod kendt for de mange kieselstens- og klippekyster. Et absolut "fyrtårn" med sand middelhavsatmosfære og Eufrasius Basilikaen fra det 6. århundrede er Porec. Rovinj bærer sit kendetegn i de romantiske omgivelser og som de andre to byer altid et besøg værd.

 

Som altid i middelhavslandene er en feriebolig, luksusvilla eller ferielejlighed direkte ved havet særligt eftertragtet, så heldigvis kan du finde en lang række ferieboliger hos Cuendet, hvor bølgeskvulp hører med til "lydkulissen".

Udsigt fra feriebolig i Istrien
 

Sydkysten

Istriens sydkyst finder du talrige gemte bugter med sand- og kieselstensstrande eller klippekyst. Ved spadsereture gennem den 3.000 år gamle by Pula kan regions bevægede historie aflæses af omgivelserne og finder nye udtryk rundt om mange gadehjørner. Rundt om Pula ligger flere små og charmerende landsbyer.

 

Mellem de to bugter Solin og Slatana strækker en vidunderlig kyst med nåletræer sig ved den romantiske by Banjole.

 

Helt i syd ligger Premantura nær det fredede område Kap Kamenjak. Byen er kendt som mødested for windsurfing i Istrien hos både wind- og kitesurfere. Sydkystens mest kendte ferieby er dog Medulin, antikkens Mutila. Cuendet har også ferieboliger i Medulin. De talrige sports- og fritidsaktiviteter skaber både fornøjelse for såvel de lokale som områdets gæster.

 

 

Østkysten

Den tætte pinjeskov, lidt hengemte bugter og de vilde strande gør Istriens klippefyldte østkyst til en stadigvæk noget uopdaget og hemmelig region. Den største ferieby på Istriens østkyst er Rabac. Langs kysten "slænger" der sig mange, rolige og små byer. De lokale restauranter lægger vægt på traditionelle retter baseret på "havets frugter" og den røgede, lufttørrede skinke, Pršut. Sæt bare servietten i kraven og bestikket i startposition. Det smager himmelsk og meget af middelhavskøkkenet er baseret på sunde råvarer. Vi siger bare: Velbekomme!

Lej feriebolig i Istrien
 

Indlandet

Det romantiske indland viser sig stadigt oftere at være den helt rigtige beslutning for alle, der søger meget rolige omgivelser under ferien. Små landsbyer på bakker beskyttet af mure, bakkelandskab, frugtbare vinmarker, elegante cypresser og traditionelle stenhuse lokker årligt stadigt flere naturelskere til. Udflugter går i stigende grad mod indlandet, hvor f.eks. en tur går fra Ro ad den glagolitiske allé til nabobyen Hum. Alléen er blevet opført til minde om Glagolica, det ældste slaviske skriftsystem.

Fra byen Motovun, hjemsted for “Motovun Filmfestival”, har du en vidunderlig udsigt til Mirnadalen

 

Vi anbefaler

Landtungen Kap Kamenjak har mange små bugter og skønne strande, hvor du ofte kan finde en rolig plet med "Robinson Crusoe"-kvalitet.

Byen Rovinj i aftentimerne. Prøv bare at spadsere rundt i de små smalle gader og føl byens romantiske stemning.

„Konobaer". De traditionelle små restauranter har familievenlige priser og formidler smagen af Kroatien. Egnsretterne serveres med stolthed og stor følelse.

Vinregionen i det nordvestlige Istrien, hvor du kan besøge lokale vinkældre og få et indblik i den nutidige produktion af de ædle druer.

Cuendets ferieboliger, feriehuse og luksusvillaer i Istrien